Továbbra is Rosberg a leggyorsabb Brazíliában

Nico Rosberg az élen tartotta a Mercedest a Brazil Nagydíj péntek délutáni második szabadedzésén.

Miután az eső a második edzés megkezdése előtt eleredt, a pálya nedves volt és a másfél órás gyakorlás utolsó tíz percéig szinte alig gurult ki autó a pályára.

A helyzetet súlyosbította, hogy az eső miután alábbhagyott és a körülmények az esős gumik és az intermediate abroncsok közötti átmenethez hasonlítottak, azok, akik kimentek a pályára olyan figyelmeztetést kaptak, hogy az esős pályára alkalmas abroncsok túlmelegednek.

Ilyen körülmények között csak hat pilóta futott gyors kört az első fél órában, míg hét pilóta – így Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Lewis Hamilton – egy óra elteltével teljesített gyors kört.

Hosszú ideig úgy tűnt, hogy Rosberg 1:28.873-as ideje elég lesz az első pozíció megszerzéséhez, de Alonso 20 perccel az edzés leintése előtt intermediate abroncsokon kimerészkedett és azonnal a harmadik helyre került.

Ez bíztatást jelentett Felipe Massa, Vettel, Hamilton és a mezőny többi tagja számára ahhoz, hogy intermediate abroncsokon próbálkozzanak, ennek eredményeként a köridők sokat javultak.

Sebastian Vettel nyitotta a sort, aki 1:27.993-as idejével az élre állt, hét tizedmásodperccel megelőzve a mezőnyt. A német pilóta előnyét tovább növelte, miközben mögötte Webber is javult, a második helyre került és két perccel az edzés leintése előtt a Red Bull pilótái álltak az első két pozícióban.

Rosberg azonban válaszolni tudott és 1:27.306-os idejével a leggyorsabbnak bizonyult. Rosberg 0.8 másodperccel előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont, aki utolsó gyors körével az ötödik helyet szerezte meg. A brit pilóta a rossz időjárási körülmények között egyszer meg is pördült az edzés során.

Heikki Kovalainen Lotusával tudott beékelődni Hamilton és a két Red Bull közé.

Jean-Eric Vergne hatodik lett, megelőzve a Ferraritól év végén távozó Felipe Massát, valamint a Sauber pilótáját, Nico Hülkenberget.

Daniel Ricciardo és Romain Grosjean került még az első tízbe Alonso, Gutierrez és Paul di Resta előtt.

A Brazil Nagydíj harmadik szabadedzése szombaton, helyi idő szerint 11 órakor veszi kezdetét.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif