Vergne: Hihetetlen! Nagyon boldog vagyok

vergne

 

A Torro Rosso 2008-as olasz nagydíja óta a legjobb helyezésének örülhetett a Kanadai Nagydíj hétvégéjén, ahol Jean-Eric Verne az előkelő hatodik helyen végzett. A francia pilótának ez az eddigi legjobb eredménye forma-1-es pályafutása során. Ezzel a teljesítménnyel, már szárnyra is kaptak a pletykák, hogy ő is esélyes Mark Webber helyére a Red Bullnál. Csapattársa Daniel Ricciardo sokáig szintén pontszerző helyen haladt, de az autó egyensúlyával akadtak gondok, és végül csak a tizenötödik helyen fejezte be a versenyt. Kicsit csalódott is volt, de ha a csapat továbbra is ilyen formában lesz, mint az elmúlt két futamon, akkor minden esélye megvan még a pontszerzésre.

 

Jean-Eric Vergne:

 

“Hihetetlen! Nagyon boldog vagyok. Eddig ez a legjobb eredményem, és ez a csapat legjobb helyezése Vettel 2008-as versenye óta. Úgy még kielégítőbb, hogy normális verseny volt, száraz időben, és nem esett ki senki az előttem lévők közül, szóval ezt az eredményt tisztán és becsületesen szereztük meg. Nagyszerű eredmény a csapatnak, mert versenyről versenyre fejlődünk és ez nagy bátorítást jelent a szezon további részére. Nem volt túl bonyolult verseny, mert a sebességet kellett csak tartani, hogy ne veszítsünk pozíciót, habár a tempónk nem volt olyan jó, mint az élmezőnyé. Megelőztem Bottast és Räikkönent, ettől kezdve én irányítottam a versenyem, és szemmel tartottam Sutilt, aki sokáig mögöttem volt. Ez azt jelentette, hogy nem lélegezhettem fel, egészen a kockás zászlóig. A monacói nyolcadik helyezésem után ez az eredmény egy másik nehéz pályán fokozza a magabiztosságomat, és úgy érzem versenyzőként sokat fejlődtem. Továbbra is keményen kell fejlesztenünk az autót, már Silvesrtone-ban is azért, hogy még jobb helyezést érhessünk el.”

ricciardo

Daniel Ricciardo:

 

“Igazán jót rajtoltam, két helyet nyertem, és a kettes kanyarban kívülre kerültem, ami azt jelentette, hogy Hülkenberg visszatartott. Amikor kiszélesítette a sikánt, meg tudtam előzni és még egy helyet nyertem, amikor Sutil kicsúszott. Ezen a ponton azt hittem jó versenyünk lesz, de négy kör elteltével őrülten túlkormányzottá vált az autó és onnantól kezdve nem tudtam jól bánni a gumikkal. Ahogy a verseny haladt előre, próbáltunk javítani az autó egyensúlyán és talán kicsit javult is, de a versenytempónk nagyon lassú volt. Nem sok mindent változtattunk az autón péntek óta, ezért számomra még rejtély, hogy miért voltunk ilyen lassúak.”

 

Franz Tost a Torro Rosso csapatfőnöke:

 

“Jean-Eric hatodik helyezése fantasztikus eredmény, nemcsak számára, hanem a csapatnak is itt Kanadában, és azoknak is, akik a háttérben dolgoznak Faenzában és Bicesterben. Ez a legjobb eredményünk Kína óta, ahol Daniel hetedik lett, és Jev valaha futott legjobb versenye a forma-1-ben. Az autónk egyenletesen javult az elmúlt néhány futamon és ezt tegnap is megerősítettük, amikor a rossz körülmények ellenére mindkét autó bejutott a legjobb tíz közé, még akkor is, ha Daniel elvesztett egy helyet. Jev nagyszerűen koncentrált ezen a nehéz pályán az elejétől a végéig ugyanúgy, mint két héttel korábban Monacóban, és a gumikra is odafigyelt, ennek következtében meg tudta tartani hatodik helyét a leintésig. Danielnek nehezebb hétvégéje volt, nem volt meg a megfelelő tapadása hátul, és a rázóköveken sem volt elég stabil az autója. De talpra tud állni a csalódás után és arra számítok, hogy Silverstone-ban mindkét pilótánk ismét pontokért fog harcolni.”

Sophie