Vettel kiesésével nyerhet csak Alonso bajnoki címet?

alonso

 

A Ferrari kétszeres világbajnoka Fernando Alonso elismerte, ahhoz, hogy megnyerhesse az idei világbajnokságot szüksége lesz Sebastian Vettel vagy a Red Bull hibájára. Az Olasz Nagydíjat is magabiztosan megnyerő német világbajnok már 53 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt. Ez Vettel két nullázása és Alonso két győzelme mellett is még 3 pontos előny a német javára.

„Nincs már annyi verseny hátra és talán a sebességünk sem olyan jó, hogy pusztán a versenytempónkkal behozzuk Vettel előnyét.” – fejtette ki véleményét Alonso a monzai verseny után.

Ennek ellenére sem kell attól tartani, hogy a spanyol szamuráj feladja a harcot. Amíg van matematikai esély – már pedig az van, hiszen még 175 pontot lehet szerezni a maradék hét versenyen –, addig a Ferrari küzdeni fog.

„A bajnokság megnyeréséhez szerencsére van szükségünk és arra, hogy Sebastian néhány versenyt ne fejezzen be, vagy valami egyébre. A fennmaradó versenyekkel és a pontelőnnyel, nehéz dolgunk lesz, de bizonyos szempontból a tavalyi év is hasonló volt. 39 pontos előnnyel csak elveszíteni tudtuk a bajnokságot 2012-ben, az Olasz Nagydíj után. Végül pedig mégsem tudtuk megtartani az előnyünket; Suzukában kiestünk és volt más problémánk is. Szóval mondhatjuk, hogy még idén is sok van hátra” – nyilatkozta a spanyol világbajnok.

Alonso véleményét osztja Sebastian Vettel is, aki a monzai győzelme után elmondta, nem foglalkozik a pontokkal, csak a következő megpróbáltatás jár a fejében: „Nem igazán gondolok a helyzeti előnyömre. Nyilvánvalóan nagyon jó pozícióban vagyunk, és én csak Szingapúrra koncentrálok.”

Stefano Domanicali szerint, ha tényleg történik valami a Red Bullal, akkor a Ferrarinak reagálnia kell, hogy minél többet faraghassanak le a hátrányukból. „A harc a bajnokságért rendkívül nehéz lesz, de ez nem változtat a hozzáállásunkon. Ha valami történik velük, meg kell ragadnunk a kínálkozó alkalmat és támadnunk kell.”

A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner pedig azon a véleményen van, hogy még a 81 pontos hátrányban lévő Lewis Hamiltont is bajnoki kihívójuknak tartja, hiszen a forma-1-ben majdnem bármi megtörténhet.

Sophie