Vettel könnyedén nyert Szingapúrban

vettel

Sebastian Vettel győzelmével zárult az éjszakai nagydíj, miután a német pilóta rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban, megelőzve Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent.

Nico Rosberg jobban kapta el a rajtot, mint az élről induló Sebastian Vettel, egy pillantra az élre is állt, ám későn fékezett, s ezt kihasználva a német visszavette a vezető helyet. Fernando Alonso ismét hatalmas rajttal ajándékozta meg rajongóit, ugyanis a 7. helyről rajtolva a harmadik helyen vette be az első kanyart a spanyol. Lewis Hamiltonnak vissza kellett adnia a helyét, ugyanis szabálytalanul előzte meg Felipe Massát!

A futam első kerékcseréjére Kimi Raikkönen nevéhez fűződik, amelyre a 11. körben került sor. A finn vadi új szuperlágy abroncsokat kapott, s a 19. helyre tért vissza.

Nico Hülkenberg tőle szokatlan módon idegesen reagált arra a rádióüzenetre, mely szerint vissza kell engednie Pérezt maga elé! A német azért kapta ezt a figyelmeztetést, mert jogosulatlan előnyt szerzett mikor négy kerékkel elhagyta a pályát.

A 25. körben pályára gurult a Safety Car is. Daniel Ricciardo versenye a 17-es kanyarban ért véget, miután a falba állt a Toro Rossoval. A pilóta nem sérült meg.

Az élen Vettel és Rosberg nem használta ki a biztonsági autó pályára küldését, míg a többiek egy gyors kerékcserére kihajtottak a boxba, s módosítottak a taktikájukon.

Az új rajt előtt Sebastian Vettelt megkérték arra, hogy figyeljen az újraindításnál, s hogy nem kell gazdálkodnia az üzemanyaggal, hiszen több van, mint amennyire szükség van a verseny teljesítéséhez.

A mezőny újra megindult, Vettel könnyedén, ismét előnyre tett szert. Innentől eseménytelenné vált a körözgetés, az újabb kerékcserék hoztak csak ismét izgalmakat. Rosberg Webber kerékcseréjére azonnal reagált, ám a német boxkiállása nem sikerült tökéletesen, így az ausztrál megelőzte.

A futam vége még tartogatott meglepetéseket, mivel a gumik eltérő mértékben koptak az autókon, izgalmas hajrá következett. Webber remek formában megelőzte Nico Hülkenberget és feljött a hatodik helyre. Nem sokkal ezután Räikkönen  ügyes manőverrel Button elé kormányozta a Lotust, ami konkrétan a harmadik helyet jelentette.

Webber azonban vérszemet kapott, áthámozta magát mindkét McLarenen és Räikkönent vette célkeresztbe. Végül a csatából nem lett semmi, mert az ausztrál autója kezdetben lelassult, majd  a hátulja ki is gyulladt. Alonso oldalszekrényén vonult vissza a boxba.

Sebastian Vettel pedig senkitől sem zavartatva nyerte meg sorozatban harmadszor a Szingapúri Nagydíjat, illetve Belgium és Olaszország után zsinórban harmadik alkalommal zár az élen a német.

Fernando Alonso lett a második, aki behozta Mark Webbert, miután kigyulladt az ausztrál Red Bullja.

Kimi Raikkönen lett a harmadik!

Sebastian idei 7., sikere azt is jelenti, hogy megelőzte az örökranglistán Fernando Alonsót, hiszen a német neve mellett már a 33-as szám áll! A következő a 41 diadalt arató Ayrton Senna!

Deme Andrea

One thought on “Vettel könnyedén nyert Szingapúrban

Comments are closed.