Vettel megszakította a Mercedes sorozatát

vettel

 

Az elmúlt négy időmérő edzésből négyet a Mercedes csapat nyert meg, ezért új dolog volt látni, hogy ezúttal a Red Bullal Sebastian Vettel szerezte meg az első rajkockát a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén. Már elszoktunk tőle. A nehéz körülmények között igazán erős teljesítményt mutatott az autó. Mark Webber az ötödik helyen végzett, amivel dobogóra esélyes lehet egy jó rajtot követően. Megnyugtató lehet a csapat számára, hogy az autó pénteken száraz és esős körülmények között is stabil volt.

 

Sebastian Vettel:

 

“Trükkös nap volt a mai, főleg azért, mert nem tudhattad, milyenek lesznek a körülmények, ha újra kimész a pályára. Egész végig az intermediate gumikat használtuk, de rendkívül nehéz volt hozzászoknak az állandóan változó körülményekhez. Az utolsó etapban úgy döntöttünk kétszer jövünk ki; azt gondoltuk másodszorra gyorsabbak lehetünk, mert azok már új gumik voltak, de az utolsó részén a pályának elkezdett szitálni az eső, főleg a sikánban. Az egyik körben nem tudtam bevenni a sikánt és a második körömben pedig máshol követtem el hibát, úgyhogy végül is az etap elején futott körök voltak a fontosabbak. Örülök, hogy elég jónak bizonyult a köröm, mert szoros volt a helyzet Lewis és köztem. Gratulálok Valtterinek, úgy gondolom kiváló munkát végzett, hogy behozta a Williams-et a harmadik helyre. Nagyon boldog vagyok a helyezésemmel és várom a holnapi futamot. Azt gondolom a sebességünk jó, ezért nem számít milyen idő lesz, mert jó formában vagyunk.”

 

Mark Webber:

 

“Eléggé nehéz napja volt mindenkinek. Eléggé kevert a rajtrács, és jobb lett volna az 5. helynél előrébb végezni, de végül csak ennyit sikerült kihozni az autóból. Hosszú napunk lesz holnap, úgyhogy majd meglátjuk mi fog történni. Bottas jó munkát végzett és érdekes futamunk lesz. A holnapi száraz körülmények mindenki számára előreláthatóbbá és egyszerűbbé tennék a versenyt. Viszont ezen a pályán nem túl jók a látási viszonyok, ha esik.”

 

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke:

 

“Fantasztikus, hogy Montrealban pole pozícióban vagyunk. Nehéz időmérő volt, és ilyen helyzetben nagyon könnyen rosszul végződhetnek a dolgok. Már az is jó eredmény volt, hogy mindkét autó bejutott a Q3-ba, de hogy Sebastian az első és Mark az ötödik helyen végzett – igazán megfelelő rajthelynek számít.”

 Sophie