Vettel megtörte a montreali átkot

vettel

Sebastian Vettel élete első sikerét aratta a Gilles Villeneuve pályán. Érdekesség, hogy ez nem csak a pilóta, de csapata első sikerét is jelentette Kanadában, nézzük hogyan látta 70 körös diadalmenetét a háromszoros világbajnok, címvédő, összetettben vezető Sebastian Vettel

 

Sebastian, végre megtört a montreali átok…

 

Sebastian Vettel: Nem nevezném átoknak. Nagyszerű versenyeink voltak itt a múltban, csak nem volt elég a győzelemhez. A mai igen. Nagyon boldog vagyok, mert ez egy nagyszerű verseny.

 

Nem örülsz annak, hogy sikerült egy újabb pályát hozzácsapni az önéletrajzodhoz?

 

SV: De igen, nagyon, de nem akartam kétségbeesve itt a győzelmet és kihúzni a listáról. Ha boldog vagyok az azért van, mert nagyszerű versenyünk volt az élről kezdve, fantasztikus közönséggel – és még  a nap is előbújt ma, ez valami olyasmi, amit nem vártunk pár nappal ezelőtt.

 

Összehasonlítva a szezon korábbi futamaival könnyű volt eljutni a kockás zászlóig, vagy voltak olyan hibák, amiket kívülről mi nem láthattunk?

 

SV: Egy alkalommal hibáztam az egyenesben. Ez nyilván nem a legjobb pillanataim egyike volt, de volt annyi előnyöm, hogy belefért, könnyedén megtartottam a vezetést. Nem vagyok büszke erre a hibára. Nagyon gyors voltam – kissé talán mohó – elvesztettem az uralmam az autó felett, ami ment egyenesen, és azt gondoltam a kanyarnál, hogy meg fogok pördülni és ezt mindenképpen el akartam kerülni. De hálaistennek nem volt ott fal. ( nevet ) De ezen kívül minden tökéletesen ment. A rajtom szuper volt és nagyon fontos volt, hogy a saját tempómban vezethettem, olyan gyorsan, ahogyan csak tudok. A célom az volt, hogy a lehető leggyorsabban elhúzzak a többiektől, mert sohasem tudhatod mibe futsz bele – és ezen voltam. A verseny néhány szakaszában egy teljes box kiállásnyi előnyöm is volt. Az autó fantasztikus volt és a verseny minden kilométerét élveztem. Nagy volt a forgalom és megpróbáltam kimaradni minden előzési kísérletből, hiszen láttam, hogy Marknak a lekörözés során megsérült az első szárnya.

 

Meglepett mennyire gyors vagy? Mindenki azt várta, hogy erős lesz a Ferrari…

 

SV: Azok is voltak.  Nem tudom mi történt Lewisszal, a verseny nagy részében a második helyen jött mögöttem, de végül Fernando elment mellette, és a második helyen végzett.

 

Jobban szeretsz hatalmas előnnyel az élen állni, vagy néhány akcióval megfűszerezted volna a délutánt?

 

SV: Semmire nem panaszkodhatom, ez egy olyan verseny volt, ahol minden remekül ment: az autó nagyszerű volt, a box kiállásaink simán lezajlottak, igazi öröm volt látni, hogy nagyobb sebességünk van a többiekénél. A győzelem és a trófea – igazán megérdemelt egy ilyen tökéletes teljesítmény után.

 

A következő megálló Silverstone lesz. Mennyire fekszik neked ?

 

SV: Ezt nehéz megmondani. Voltak hullámvölgyek. Ez most egy jó verseny volt számunkra – nem csak a győzelem miatt, hanem a számok tekintetében is. Átlagos volt a gumikopásunk, amely nem ment mindig így, egy kicsivel többet tanultunk az elmúlt napokban. De Silverstone teljesen más lesz: a pálya vonalvezetése teljesen más, eltérő az aszfalt is, és más gumikat is fogunk használni, így nincs semmi, amivel összehasonlíthatnám. De természetesen már nagyon várom, hiszen az a hazai versenyünk, a gyárunk, Milton Keynesben csak egy kő hajításnyira van és a srácoknak a gyárban meg van a lehetőségük, hogy láthassák a terméküket működés közben, életre kelve.

Deme Andrea