Vettel: néha úgy éreztem, repülök

vettel

Sebastian Vettel elmondása szerint a verseny néhány szakaszában úgy érezte, mint ha csak repülne.

Bár a második helyről indult, Sebastian magához ragadta a vezetést, s már az első körben az élre állt. Több, mint fél perccel nyerte meg a nagydíjat Mark Webber előtt. Mostani diadalával, zsinórban hetedik győzelmét aratta.

„Az autó teljesen zseniális, abszolút briliáns, nem tudok sokkal többet mondani. A verseny néhány szakaszában repültem-legalábbis úgy éreztem – hatalmas előny, hatalmas meglepetés és igazán hatalmas köszönet a csapatnak. Köszönöm a Renaultnak is; a mi sikerünk az övék is. Nagyon, nagyon jó munkát végeznek és remélem, hogy hasonlóan erős és megbízható motort kapunk tőlük jövőre is.”

Vettel hosszabb etapot futott a lágy gumikon a verseny elején, elmondása szerint ez annak eredménye, hogy a csapat nagyon keményen dolgozott a gumik megértésén a teljes szezonban.

„ Nem tudom mi a titok. Kipörgésgátlót kaptam; legalábbis ez az, amit a többek mondanak három vagy négy verseny óta! Ezeken az abroncsokon nehéz vezetni; nagyon érzékenyek. Segít, ha az élen egyedül haladsz, nincs forgalom előtted, talán egy kissé nagyobb teljesítményre vagy képes, mint a többiek.  ”

Vettel szülei is a paddockban voltak és végignézték fiúk győzelmét, aki nekik ajánlotta azt.

„ Ez nagyon sokat jelent. Persze sokat versenyeztem előttük, amikor kis gyerek voltam. Most már egy kicsit nagyobb a játékszer és több ember nézi, de nagyon különleges számomra az, hogy itt voltak a hétvégén. Nagyon szeretem őket és nekik akarom ajánlani ezt a mai győzelmet. Nagyon sok dolgot tanultam tőlük és egy nap, ha gyerekeim lesznek pontosan ezt akarom továbbadni nekik is.”

Deme Andrea