Vettel simán nyert, megszakadt Raikkönen sorozata

seb

A második helyről rajtoló Sebastian Vettel nyerte meg a 44 körös Belga Nagydíjat. Idei 5., karrierje 31. futamgyőzelmét arató német mögött, a kilencedik pozícióból induló Fernando Alonso lett a második, míg a szombati kvalifikációt megnyerő Lewis Hamilton a harmadik helyen fejezte be a viadalt.

 

Sebastian ugyan nem élete legjobb rajtját mutatta be, de az Eau-Rouge utáni egyenesben már az 1. körben átvette a vezetést!
Fernando Alonso nagyon jó rajtot vett, és az 5. helyre lépett elő, majd megelőzte Buttont és Rosberget is, és már a harmadik helyre zárkózott fel Vettel és Hamilton mögött.

 

A polért is esélyes Paul di Resta a rajtnál beragadt, valamint a Q2-be is bejutó Giedo van der Garde, aki a 14. előkelő helyről vágott neki a 44 körös versenynek a 19. helyre csúszott vissza.
Massa és Hulkenberg nyitotta meg a kerékcserét a 10. körben

Serio Pérezt áthajtásos büntetéssel sújtották miután leszorította Grosjeant a pályáról.
Hamilton szándékosan maga mögé engedte az őt üldöző Alonsót, hogy a DRS érzékelési pontnál ő legyen hátul, és nyithassa a hátsó szárnyat, ám ezzel sem járt sikerrel.
Grosjean a 23. körben állt ki első kerékcseréjére, Jenson Button is egy kiállással próbálkozott, de menet közben váltottak és kétszer állt ki a brit.

A 27.körben megszakadt Kimi Raikkönen sorozata, visszatérése óta 30 lotusos futamot fejezett be.

Pastor Maldonado ismét megmutatta milyen is, ha szabadjára engedi sötét énjét és kiütötte a versenyből Paul di Restát, Maldonado emiatt stop and go büntetést kapott.

A bajnokság következő futamát, szeptember 8- án rendezik Monzában.

Deme Andrea