Vettel szelfizett egyet az új csapattal

vettel

Sebastian Vettel a téli tesztek óta először látogatott el Maranellóba, mindezt a Scuderia új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene kérésére. A négyszeres világbajnok részt vett egy sajtótájékoztatón, majd bejárta új csapata székhelyét, sőt szelfizett is.

„ A túra célja az volt, hogy Sebastian körbejárja a gyárat és megismerkedjen az itt dolgozókkal, akikkel az idei szezonban együtt fog dolgozni.” –  jelentette a Ferrari.

Annak ellenére, hogy korábbi munkaadója a Red Bull nem engedélyezte a német pilótának, hogy a 2014-es szezon évadzáró nagydíja után új csapatával tesztelhessen Abu-Dhabiban, a német civilben volt jelen a Ferrari garázsában a kétnapos teszt során.

Vettel december elején vezethetett első ízben F1-es Ferrarit. A szabályok értelmében ez nem lehet két évnél korábbi, így az F2012-es modellt vihette pályára, a csapat fioranói tesztpályáján. A német egy egyszerű fehér sisakot viselt, „ Az első napom a Ferrarival” felirattal olaszul és a dátummal. Az autón pedig immár az ötös szám díszelgett.

Hosszú évek után nem lesz 1-es rajtszám a Formula-1-ben. Az elmúlt négy évben Vettel autóján volt látható az 1-es, ám miután nem tudta megvédeni címét, a korábban már leadott 5-ös számot használja a továbbiakban.

Az olasz gárda korábban már figyelmeztette a rajongókat, hogy nehéz év áll előttük, és azt is elmondták, hogy késésben vannak az idei modellel. Arrivabene szerint két vagy három győzelem elérhető a csapat számára, amely egy kielégítő visszatérés lehet a korábbi sikertelenségek után. „ Ha négyet nyerünk, akkor a mennyekbe jutunk” – fogalmazott a csapatfőnök.

A csapat új elnökét, Sergio Marchionne-t még karácsony előtt kérdezték az érkező bajnokról : „ Nem hiszem, hogy naiv, így pontosan tudja, hogyan is állunk teljesítményileg, de ebben rejlik a Ferrari igazi ereje : ez vonzza az embereket még, ha csak lehetőségekről is beszélünk. A 2015-ös munkánk az, hogy összehangolódjunk. Vettel kockáztatott, ahogy mi is. A célunk, hogy újjá építésük a Ferrarit és együtt növekedjünk.”

Deme Andrea

 

A Ferrari idei versenygépét január 30-án mutatják be, két nappal a jerezi tesztek kezdete előtt.