Vettel volt a leggyorsabb a második szabadedzésen

Sebastian Vettel Mark Webber előtt végezve a leggyorsabbnak bizonyult az Egyesült Államok Nagydíjának második szabadedzésén.

Miután az első gyakorlást a köd és a meghibásodott orvosi helikopter befolyásolta, a Formula-1-es csapatok a délutáni edzésen problémamentesen dolgozhattak.

Kisebb meglepetésre Vettel volt a leggyorsabb az edzés nagy részében. A német pilóta gyorsan megfutotta az 1:38.211-es szintidőt a kemény keveréken.

Bár Nico Rosberg és Mark Webber az élre ugrott a közepes keveréken futott körökkel, Vettel 1:37.305-ös idejével újra az első helyre került.

Webber hátránya a második helyen 0.115 másodperc lett, mindkét Red Bull jó sebességet mutatott a hosszú etapok során is.

Rosberg a harmadik helyen zárt, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont.

A Lotus új szerzeménye, Heikki Kovalainen 41 kört teljesített és az ötödik helyen zárt. A finn pilóta 0.182 másodperccel volt gyorsabb, mint csapattársa, a nyolcadik helyen záró Romain Grosjean.

A Sauber erős napot zárt, Esteban Gutierrez a délelőtthöz hasonlóan ismét gyors volt, a hatodik helyen zárt, mögötte csapattársa, Nico Hülkenberg végzett.

Jenson Button és Fernando Alonso fért még be az első tízbe.

A Williams gyors volt az első szabadedzésen, de Valtteri Bottas délután csak a 16. lett, csapattársa, Pastor Maldonado két hellyel hátrébb végzett és elégedetlenségének adott hangot a csapatrádión.

Az edzés végét sárga zászló alatt teljesítették a pilóták, miután Max Chilton az utolsó kanyarnál hagyta el a pályát, feltételezhetően fékhiba miatt. A beavatkozó járműnek csak nehézségek árán sikerült a Marussiát elvontatni, de végül az edzés végére tiszta lett a pálya.

Az Egyesült Államok Nagydíjának harmadik szabadedzése szombaton, helyi idő szerint kilenc órakor kezdődik.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif