Vettel volt a leggyorsabb a rövidített szabadedzésen

Sebastian Vettel és a Red Bull továbbra is elérhetetlen az Indiai Nagydíj szabadedzésén. A harmadik gyakorláson is a német pilóta végzett az élen, megelőzve csapattársát, Mark Webbert.

Vettel volt a leggyorsabb mindkét pénteki szabadedzésen és szombaton csak egy körre volt szüksége a lágyabb keveréken ahhoz, hogy 1:25.332-es idővel az első helyre kerüljön. Ezt követően a Red Bull pilótája a hosszabb etapokra koncentrált a lágy keveréken, de láthatólag folytatódtak a felhólyagosodási problémák. Vettel a keményebb keverékkel nem is dolgozott.

Webber lett a második, de több, mint 0.5 másodperccel maradt el csapattársa mögött. A Ferrari pilótája, Fernando Alonso a harmadik helyen zárt, hét tizedmásodperccel Vettel mögött.

A sauberes Nico Hülkenberg ismét erős sebességet mutatott, a német pilóta a negyedik lett Romain Grosjean előtt.

Az edzést először 15 perccel elcsúsztatták a rossz látási viszonyok miatt. Majd a versenyirányítás újabb 15 perces csúszást jelentett be, melyből végül öt perc lett. A harmadik gyakorlás így 20 perccel az előírtnál később kezdődött és a pilóták 40 percet tölthettek a pályán.

A lerövidítés miatt már a zöld lámpa kigyulladása után azonnal megkezdték a munkát a csapatok.

Webber állt először az élre a Red Bullal, majd Felipe Massa, később pedig csapattársa, Fernando Alonso vette át az első helyet, majd az ausztrál pilóta újra az élre állt.

12 perc elteltével a McLaren pilótája, Sergio Perez volt a leggyorsabb, 0.044 másodperc előnnyel. Az első négy helyezettet kevesebb, mint egy tizedmásodperc választotta el egymástól.

Majd Alonso következett, végül Vettel megfutotta első lágy keverékes körét és 1.5 másodperces előnnyel az élre áll, a hétvége legjobb idejét, 1:25.332-t ért el.

Webber szintén a lágy keveréket próbálgatta, de az ausztrál pilóta fél másodperccel maradt el csapattársától.

A Red Bull szenved a lágy keverék szemcsésedésével és láthatóan arra koncentráltak az edzés során, hogy meghosszabbítsák a gumi élettartamát.

Annak ellenére, hogy mindenki próbálgatta a lágy keveréket, senki nem tudta megközelíteni Vettel idejét.

Az egyetlen jelentősebb baleset Hülkenberg nevéhez fűződik, a német pilóta az egyik Sauber szerelőt ütötte el, amikor visszatért a boxba. A szerelőt ugyan fel kellett segíteni, de láthatóan nem szerzett komolyabb sérülést.

Az Indiai Nagydíj időmérő edzése helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif