Vettel volt a leggyorsabb az utolsó tesztnapon

Sebastian Vettel zárta az élen a Fiatal Pilóták Tesztjének utolsó napját, a német pilóta a három nap összesített eredményei alapján a legjobb köridővel végzett az élen.

A háromszoros világbajnok a Red Bullt Carlos Sainz Jr.-tól vette át délután, 78 kört teljesített, miközben kiértékelte a Pirelli új abroncsait, melyet a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjtól kezdve használnak.

A Force India pilótájának, Adrian Sutilnak délelőtt elért ideje elég volt a második helyre, három és fél tizedmásodperccel volt lassabb honfitársánál.

Sutil mögött a Lotus fejlesztési pilótája, Nicolas Prost végzett, megelőzve Carlos Sainz Jr.-t.

A Ferrari szimulátorban dolgozó pilótája, Davide Rigon délután váltotta Felipe Massát. Az olasz pilóta jobb eredményt ért el Massánál és a brazilt megelőzve a ötödik lett.

A McLaren tesztpilótája, Gary Paffett délelőtt motorhiba miatt csak hat kört tudott teljesíteni, délután viszont folytatta a munkát Jean-Eric Vergne mögött a nyolcadik lett, alig megelőzve a Williams fejlesztési pilótáját, Susie Wolffot.

Daniil Kvyat bemutatkozhatott a Toro Rossónál, 22 kört teljesített. Az orosz pilóta a 11. lett, megelőzve Charles Pic-t, aki a Caterhamet csapattársától, Giedo van der Gardétól vette át délután.

A Saubernél bemutatkozó Kimiya Sato a 13. helyen végzett a Marussia pilótája, Rodolfo Gonzalez előtt, aki a délelőtti munkát a vártnál korábban befejezte.

A Marussiát Jules Bianchi vette át délután, de a francia pilótának korán befejeződött a délutánja, amikor a Maggotts és a Becketts között elhagyta a pályán, az autó jobb hátuljával voltak mechanikai problémák.

Az autó ugyan nem szerzett komoly sérülést, de a hátralévő kevesebb, mint két óra alatt a Marussia csapatának már nem volt elég ideje az autó megjavítására.

A csapatok legközelebb július 26-án, a Magyar Nagydíj helyszínén dolgozhatnak autóikkal a pályán.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif