Vettel zárta az élen az első szabadedzést

Sebastian Vettel és Mark Webber végzett a Mercedes és a Lotus előtt az első két helyen az Indiai Nagydíj első szabadedzésén.

Nico Rosberg jelezte, Vettelnek nem lesz könnyű dolga a hétvégén, az edzés közepén a rövidebb etapok során a Mercedes pilótája jól teljesített.

Rosberg előbb 1:27.937-es, majd 1:27.217-es időeredményt ért el, letaszítva a McLareneket az első helyről.

Ezt követően Vettel honfitársánál 0.021 másodperccel ért el jobb időt, de néhány perccel később ismét Rosberg állt az élre, 10. körében 1:26.899-re szorította le a legjobb időt.

Egy lassabb kör után Vettel újra felvette a sebességet, 1:26.683-at futott, amely eredmény elég volt ahhoz, hogy a szabadedzést az első helyen zártja.

Webber az utolsó percekben tudott beékelődni a két német pilóta közé.

Romain Grosjean a negyedik helyen zárt a Lotusszal, míg csapattársa, Kimi Räikkönen nem tudott alacsony üzemanyag-terhelés mellett menni, a 17. helyen zárt 1.7 másodperces hátránnyal.

Lewis Hamilton szintén a középmezőnyben töltötte az edzés nagy részét, végül az ötödik helyre ugrott előre Jenson Buttont és Sergio Perezt megelőzve.

A Ferrarinak nehezen kezdődött a hétvégéje, Felipe Massa a nyolcadik helyen végzett, Fernando Alonso hat kör után sebességváltó probléma miatt befejezte a gyakorlást.

A Williamsnek sikerült az első tízbe kerülnie, Valtteri Bottas a 10. helyen zrát Nico Hülkenberg Sauberje mögött. Bottas csapattársa, Pastor Maldonado a középmezőny elején foglalt helyet, habár az edzés során megpördült.

A másik megpördülést a betegeskedő Paul di Restát helyettesítő James Calado élte át a Force Indiával.

Az Indiai Nagydíj második szabadedzése helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif