Webber elhappolta a pole-t Vettel elől

webboWebb

Mark Webber ezúttal megelőzte Sebastian Vettelt és megszerezte pályafutása 13. pole-pozícióját. A németnek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, honfitársa Nico Rosberg előtt, aki a harmadik helyről indulhat a holnap 55 körös futamon.

 

Sebastian Vettel állt az élen az időmérő edzés utolsó etapjának első felvonásában, csapattársa azonban 1:40 alá tudott menni, és 1.39.957-es idejével elhappolta Vettel elől az első rajthelyet. A német a csapatrádión bocsánatot kért a csapattól, mondván a kezében tartotta, de az első kanyarban elvesztette.

 

Lewis Hamilton a negyedik helyen zárt, ám az utolsó gyors körében kicsúszott és a bukótérben fejezte be a kvalifikációt.

 

A Ferrari nagyon gyengén teljesített az időmérőedzésen is, amit a pilóták helyezései is tükröznek. Fernando Alonso nem jutott be a Q3-ba sem. A spanyol pilóta csak a 11. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot.

 

Alonsón kívül, Jenson Button sem jutott sem jutott be az utolsó tíz percbe.

 

A kiscsapatok közötti csatát ezúttal Giedo van der Garde nyerte, a holland a 19. helyet szerezte meg. Jules Bianchi ugyan a 20. pozícióban zárta az edzést, de öt rajthelyes büntetést kapott, amiért az időmérő megkezdése előtt váltót cseréltek autójában, ami automatikusan öt rajthelyes büntetést von maga után.

Deme Andrea