Webber harmadik győzelmére hajt Silverstone-ban

webber

Mark Webber egy tiszta hétvégében bízik Silverstone-ban, és nagy örömmel tér vissza a szigetországba, ahol az elmúlt három év versenyeiből kettőt megnyert.

 

Az ausztrál pilótának az idény végén lejár a szerződése a Red Bullnál, és nincsenek sokan, akik úgy vélik, maradhat még egy évet. Ennek oka nem csak a Malajziában lezajló „Multi 21” néven emlegetett botrány, hanem az a tény is, hogy évek óta nem sikerül felvennie a versenyt csapattársával Sebastian Vettellel.

 

Az idei évben Webber legjobb helye az a bizonyos malajziai második hely volt, ezen kívül csak Monacóban tudott felállni a dobogóra. Az összetettben jelenleg az ötödik helyen áll, és 69 pontja van. Ezzel szemben csapattársa már három versenyt megnyert eddig a hétből, és 132 ponttal vezeti a bajnokságot.

 

Egyértelműen nehéz helyzetben van Webber, és ráférne egy jó eredmény. Ezzel ő is tisztában van, és optimistán várja a Brit Nagydíjat, ami két hét múlva kerül megrendezésre.

 

„Szükségem van egy győzelemre – nyilatkozta a 36 éves pilóta. – Remélem, hogy lesz végre egy olyan hétvégém, amikor minden összejön.”

 

Webber beszélt arról is, hogy a korábbi években sok problémája volt a rajtolással, de ezen már sikerült javítaniuk. „A rajtjaim egyre jobbak, amiért köszönettel tartozom a csapatnak, de mindig vannak más területek, ahol lehet fejlődni.”

 

A találgatások minden bizonnyal folytatódni fognak az ausztrál pilóta jövőjéről. Most éppen a finn MTV3-nak dolgozó, Mika Salo nyilatkozott. „Sokféle pletyka kering Räikkönenről, de azt hiszem, lenne értelme, ha a Red Bullhoz igazolna. Így hódolhatna más hobbijainak is, mint a ralizás, vagy a motokrossz, de mindig nehéz megmondani, hogyan fog dönteni Kimi. Az biztos, hogy a sok jelölt közül, ő lenne az egyik legcélravezetőbb.” Mondta az egykori Sauberes pilóta.

Sophie

One thought on “Webber harmadik győzelmére hajt Silverstone-ban

Comments are closed.