Whitmarsh: „Vettel a Red Bullal nem lesz legenda”

martin

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Sebastian Vettel a Red Bullal soha nem lesz igazi legenda és már csak ezért is közel van a csapatváltáshoz a háromszoros világbajnok.

Hogyan születik tulajdonképpen egy legenda a Forma-1-ben? Talán sok győzelem és világbajnoki cím által. Vagy különösen látványosan elért sikerek, kompromisszummentes előzési manőverek és egy flott beszélőke segítségével. Mindenesetre nem úgy, hogy az ember csak egy csapatnál vezet évekig. Legalábbis Martin Whitmarsh ezen a véleményen van. Whitmarsh szerint Vettel hamarosan váltani fog.

„Sebastian egy impozáns versenyző. De soha nem fogja azt az elismerést megkapni, amit megérdemel, ha ilyen sokáig a Red Bullnál versenyez.” – mondta Whitmarsh a Sport Bildnek. „El kellene hagynia a csapatát és egy másikhoz szerződni.” Például egy olyan legendás istállóhoz, mint a Ferrari vagy a Williams, vagy akár a Lotus. Vagy például a Whitmarsh-féle McLaren-hez.

De a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner erről hallani sem akar: „Seb rendszeresen minden riválisát veri és háromszoros világbajnok. Minden más csak duma.” – véli a brit szakember. Ezen kívül Hornert megnyugtathatja az a tény is, hogy Vettel hosszú távú szerződéssel rendelkezik a Red Bullnál: az aktuális világbajnok 2015-ig bezárólag az osztrák-brit csapathoz van kötve.

Mindenesetre Whitmarsh kijelentését néhány Forma-1 statisztika alátámasztja. Hiszen a többszörös világbajnokok közül sokan sikeres karrierjük során valóban több csapatnál is versenyeztek – és éppen a nagy gyári csapatoknál. Gondoljunk például Michael Schumacherre a Ferrarinál, Alain Prost és Ayrton Senna versenyzett a McLarennél és a Williamsnél is, Jackie Stewart a Tyrellnél, vagy Jim Clark a Lotusnál…

Vettel már tulajdonképpen most is minden idők legsikeresebb pilótáihoz sorolható: 26 évesen már háromszoros világbajnok.   Összehasonlításképpen Schumi ilyen idős korára még csak egyszer nyert bajnokságot és Vettel már most háromszor több győzelmet birtokol, mint akkoriban a honfitársa, de mindezt duplán annyi futamon érte el, mint a hétszeres világbajnok német legenda.

Selyem Erika

2 thoughts on “Whitmarsh: „Vettel a Red Bullal nem lesz legenda”

  • 2013. július 12. péntek at 01:09
    Permalink

    Whitmarsh: „Vettel a Red Bullal nem lesz legenda” -nem igaz…azért tart pár rekordot és van 3 VB címe is a fiatalembernek :P Bezzeg Mc Larennél már az lenne??? -szánalmas !!! Anno Shumi a Ferrarival…Alonso Renaultal…mivel különbek mint a Red Bull??? Anno Shumival a Ferrari volt olyan mint most a Red Bull…Shumit még is istenítették!!! Withmars – okosat nem tudsz, hülyeséget ne beszélj ;)

  • 2013. július 12. péntek at 10:01
    Permalink

    :D:D:D,de átlátszó a trükk amivel el akarják csábítani Vettelt a Red Bull istállójától!!!Vettel jól meg van a csapattal,tökéletes az összhang,és szerintem ez kell egy versenyzőnek,ha sikeres akar lenni a Forma 1-ben.

Comments are closed.