Williams: „A pozitívumokat kell nézni”

bottas

 

Jó meglátás a Williams csapat venezuelai pilótájától. A Német Nagydíjon a csapat – idei formáját tekintve – nagyon jó versenyt könyvelhetett volna el magának, de a kiállások során nem tudták felrakni a jobb első kerekeket. Az okokat még ők sem ismerik. Így végül nem szereztek pontot. Pastor Maldonado a tizenötödik, Valtteri Bottas pedig a tizenhatodik helyen ért célba. Az autó ennek ellenére a hétvégén erősebbnek tűnt, ezért van még remény a csapat számára, hogy idén pontot szerezhessenek.

 

Pastor Maldonado:

 

„Jó versenyünk volt, hiszen mindent beleadtunk, és pontokért harcoltunk. Csalódást keltő, hogy végül ott végeztünk ahol, mert a kiállás során problémák voltak, de a pozitívumokat kell nézni, hiszen előrébb léptünk.”

 

Valtteri Bottas:

 

„Nem rajtoltunk jól, mert problémáink akadtak. Mindkét boxkiállásnál időt vesztettünk, ezért meg kell néznünk, mi történt. A versenytempónk jobb volt ezen a hétvégén, mint korábban, ami azt jelenti, hogy harcolhattunk volna a pontokért, de sajnos ez nem sikerült.”

 

Mike Coughlan, a Willams technikai igazgatója:

 

„A közepes keverékeken kezdtük meg a versenyt, míg a legtöbb autó a lágyakon volt, ezért lehetőségünk volt, hogy megzavarjuk az előttünk állókat, és előrébb léphessünk. A két kiállásos taktika volt a cél, és sikerült is végrehajtani. A biztonsági autó előtt kereket tudtunk cserélni, ami segítséget jelentett. A pilóták tiszta versenyt futottak és vigyáztak az abroncsokra, de sok időt vesztettünk a kerékcseréknél. Problémánk volt a jobb első kerék leszedésével mindkét autónál, és az utolsó kiállásnál Valtteri balhátsó kerekével is. Ezért egyik versenyzőnk sem tudott olyan helyen célba érni, amit érdemeltek volna. Már vizsgáljuk, hogy mi történt azért, hogy a jövőben ilyen probléma ne fordulhasson elő. Összességében viszont a stratégiánk, a magasabb hőmérséklet és a gumikelés lehetővé tették, hogy az első tíz helyért harcolhassunk.”

Sophie