Williams – Nem volt meg a kellő sebesség

bottas

 

Sir Frank Williams csapata ezúttal is pont nélkül maradt. A szombati időmérőedzés sem sikerült jól az alakulat számára: a trükkös időjárási körülményeknek köszönhetően mindkét pilóta kiesett a Q1-ben – Pastor Maldonado a 17., csapattársa Valtteri Bottas pedig a 20. helyről rajtolt. A versenyt végül a finn pilóta fejezte be jobb helyen; a 15. lett, míg Maldonado egy stop-and-go büntetést is begyűjtve csak a 17. lett. A büntetés háttérében egy elkerülhető ütközés áll Paul di Restával.

 

Valtteri Bottas:

 

„A mai verseny nem volt a legegyszerűbb számunkra. A pálya második szektorában szenvedtünk a sebesség hiánya miatt és ez megnehezítette, hogy az előttünk lévőkhöz közel tudjunk kerülni, és amikor megelőztek nagyon nehéz volt visszaszerezni a pozíciót. Most meg kell értenünk miért nem volt olyan erős a versenysebességünk és meg kell próbálnunk fejlődni Monzára.”

 

Pastor Maldonado:

 

„Jól rajtoltam és egyből nyertem pár helyezést, de a második szakaszban nem volt meg a kellő sebességünk és nem tudtam megelőzni az előttem lévőket. Aztán összeütköztem Di Restával az utolsó kanyarban, amikor ki akartam jönni a boxba. Bonyolult szituáció volt, mert én még a Sauberrel harcoltam és nem láttam Di Restát, amikor rá akartam fordulni a boxutca bejáratára. Próbáltam fékezni, hogy elkerüljem a balesetet, de már túl késő volt. Nem volt jó hétvégénk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy javítsunk az autó teljesítményén.”

Sophie