Williams: pilótáink megérdemelték volna a pontokat

maldonado

 

A Williams csapat éppen hogy lecsúszott a pontszerzésről hazai versenyén. Pastor Maldonado a tizenegyedik helyen végzett, Vallteri Bottas pedig a tizenkettediken. Ezzel sokat javítottak a rajtpozíciójukhoz képest, ami biztató a csapat számára. A versenytempójuk is egyre jobb, de a pontszerzéshez még fejleszteni kell egy kicsit az autót.

 

Pastor Maldonado:

 

„Nehéz versenyen vagyunk túl, de a sebességünk egyenletes volt. Nem voltunk elég gyorsak, de boldog voltam az autó egyensúlyával és nem volt gondunk a gumikkal sem. Várom már, hogy még tovább fejlődjünk, különösen az időmérőedzésen. Közel voltunk a pontszerzéshez, de a második új rajt után belülre kerültem, így amikor Hülkenberg lecsúszott a pályáról hozzámért, ami két pozíciómba került.”

 

Valtteri Bottas:

 

„Nem volt számomra egyszerű ez a verseny, mert az autót nehéz volt kezelni. Nem volt meg a megfelelő beállításunk sem az időmérőre sem a versenyre, és a boxban is időt veszítettünk, ezért ezeken a területeken javulnunk kell, hogy előreléphessünk. A pontok elérhető közelségben voltak, de végül lemaradtunk.”

 

Mike Coughlan, a Williams technikai igazgatója:

 

„Nehéz verseny volt, és mindkét pilóta jó munkát végzett; megérdemelték volna a pontokat. Valtteri ügyesen előzte meg Buttont az utolsó körben a tizenkettedik helyért, és Pastor az első tíz között lehetett volna, ha nem veszít két helyet az utolsó újraindításnál. Mindkét versenyzőnk jól bánt a gumikkal és összességében jóval előrébb végeztek, mint ahonnan nekivágtak a futamnak. Köszönet illeti az összes Williams alkalmazottat, a partnereinket, és a rajongóinkat, akik támogattak minket a hazai versenyünkön.”

 

Laurent Debout, Renault:

 

„A tizenegyedik és tizenkettedik hely az idei legjobb eredményünk, de tudom, hogy a csapat hazai pályán pontokat akart szerezni. Bár reménykedtünk benne, hogy az első tízben végezhetünk, azért nem szabad elfelejtenünk, hogy nagy előrelépést tettünk a verseny során.”

Sophie