Wolff: A Mercedes jobb, mint a Ferrari

rosberg

Sebastian Vettel és Red Bull istálló magabiztosan lépkednek negyedik világbajnoki címük felé, így a konkurensek be kell érniük a második hellyel.

Az energiaitalosok egyeduralma miatt azonban a második helynek felértékelődött a megítélése, a Mercedesnek a korábbi bukdácsolások miatt hatalmas fejlődést jelentene, ha a részvényesek orra alá egy olyan statisztikát sikerülne tolni, amin a 2013-as világbajnokságban megszereznék a második helyet a konstruktőri bajnokságban.

A Ferrari helyzete egy kicsit más, hisz ők korábban is lőtávolban voltak, küzdöttek, próbálkoztak, aztán amikor ez nem sikerült, mindent Adrian Neweyra kentek. A stratégia eddig működött, de azt már nehezen nyelnék le a tulajdonosok, ha a Mercedes is megelőzné őket.

A két csapat küzdelme, így még komoly izgalmakat hozhat a szezon hátra levő részén, és a nagy kérdés ebben az, hogy Massa mit fog tenni azért, hogy méltó módon búcsúzhasson a Scuderiától.

A Mercedes gőzerővel dolgozik azon, hogy meglegyen a konstruktőri második hely, hisz csak 7 pont lemaradásuk van az olaszokhoz képest.

“Sikerült előrelépéseket tennünk, és jelenleg úgy tűnik, a harmadik hely már rendben van. Azonban nagyon motiváltak vagyunk, és a második legjobbak szeretnénk lenni.” – kezdte nyilatkozatát magabiztosan Wolff.

„Nyilvánvalóan elfogult vagyok, de ha az autó teljesítményét nézem – akár Szingapúrt is  – mi vagyunk a második legjobb csapat.”

Érdekes lesz tehát a hajrá, a konstruktőri cím szempontjából mindenképp, az egyéni bajnokságban Hamilton lemaradása már tetemesnek mondható, 36 ponttal van lemaradva Alonso mögött, de még ez sem lefutott történet.

Juhász Dániel