Hamilton kezdett a legjobban Japánban

lewis

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a felkelő Nap országában, Japánban zajló versenyhétvége, első szabadedzésén 1.34.157-es idejével. A Mercedes versenyzőjét csapattársa, Nico Rosberg és a már a hétvégén negyedik világbajnoki címét ünnepelhető, SebastianVettel követi.

 

A másfél órás gyakorlás elején nem látott autót a japán közönség, majd a két Red Bull törte meg a csendet. Előbb Webber, majd Vettel állt az élen.

Három baleset is tarkította a szabadedzést, ezek közül Jules Bianchi baleset volt a legkomolyabb, a Marussia pilótájának bal könyöke egyszerűen beszorult az ülés és a karosszéria közé, így nem tudta autóját jobbra kormányozni, miután autója túlkormányzottá vált a Degnerben.

 

A pilóta könyökét jegelni kellett, de Bianchi rendben van. Mégsem tud részt venni a második szabadedzésen, miután megvizsgált az MR02 kódjelű versenygépet, kiderült, hogy a szerelők nem tudják megjavítani a második edzésre, a tartalék pedig csak a szombat délelőtti harmadik edzésre fog elkészülni.

 

Giedo van der Garde is a Degner kanyar második részén dobta el a gépet és végzett a gumifalban. Caterhamje azonban nem sérült meg annyira, mint a Marussia, így a holland biztosan részt vesz a második edzésen is.

 

A harmadik baleset Pastor Maldonado nevéhez fűződik, akinek a Spoon kanyarban vált le autójáról a bal hátsó gumijai.

 

Az első tízbe még: Mark Webber, Felipe Massa, Fernando Alonso, Romain Grosjean, Kimi Raikkönen, Sergio Pérz és Jenson Button fért be.

Deme Andrea